• Planurile sunt elaborate, iar decizia vine în urma cererilor repetate ale liderilor din Ucraina în ceea ce privește nevoia de armament.
  • Marea Britanie este convinsă că finalitatea războiului va fi dictată de evenimentele ce vor avea loc în următoarele trei săptămâni
  • Mastiff sau Jackal ar putea fi vehiculele blindate ce urmează să fie trimise.

Marea Britanie continuă să fie de partea Ucrainei și va trimite vehicule blindate, pentru a se putea apăra împotriva invaziei ruse, conform The Times. Planurile sunt elaborate, iar decizia vine în urma cererilor repetate ale liderilor din Ucraina în ceea ce privește nevoia de armament.

Așadar, Marea Britanie va acționa, fiind convinsă că finalitatea războiului va fi dictată de evenimentele ce vor avea loc în următoarele trei săptămâni. Mastiff sau Jackal ar putea fi vehiculele blindate ce urmează să fie trimise în Ucraina în scurt timp.

„Următoarele trei săptămâni vor fi critice. [Ucrainenii] au câștigat deja parțial. Ei au epuizat armata rusă, au câștigat bătălia de invazie și l-au condamnat pe Putin la izolare eternă. Pot ei să împingă înapoi armata rusă? Pot ei să înfrângă armata rusă? Posibil. Depinde de ajutorul pe care îl putem oferi cu toții”, a spus o sursă guvernamentală de rang înalt.

Recomandări

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA

Marea Britanie va suplimenta ajutorul prin trimiterea mai multor tipuri de rachete

Mai mult decât atât, ajutorul venit din partea Marii Britanii va consta și în rachete antiaeriene și antitanc. Prima țară NATO ce s-a mobilizat și a trimis ajutor militar în Ucraina a fost Republica Cehă: tancuri T-72 și vehicule de luptă pentru infanterie BVP-1.

Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a cerut țărilor NATO să ajute Ucraina. „Agenda mea este foarte simplă. Are doar trei puncte pe ea. Armele, armele și armele”, a spus acesta. „Fac apel la toți aliații să lase deoparte ezitările, reticențele, pentru a furniza Ucrainei tot ce are nevoie. Această distincție între defensivă și ofensivă nu are niciun sens când vine vorba de situația din țara mea.

Acele țări care spun că vor furniza Ucrainei arme defensive, dar nu sunt în măsură să le furnizeze arme ofensive sunt ipocrite. Aceasta este, pur și simplu, o abordare nedreaptă, nejustificată”, a mai declarat Kuleba.