• Autoritatea de aviație civilă din Marea Britanie va permite dronelor să inspecteze infrastructura, cum ar fi liniile electrice.
  • Aceste zboruri vor putea fi efectuate dincolo de limita vizuală și la altitudini reduse.
  • Noua politică va reduce costurile și va îmbunătăți utilizarea dronelor în diverse domenii.

Autoritatea de aviație civilă din Marea Britanie a anunțat marți că va permite utilizarea dronelor pentru inspectarea infrastructurii critice, precum liniile electrice și turbinele eoliene, o decizie considerată un pas semnificativ în evoluția reglementărilor din domeniul aviației. CAA a subliniat că, deși unele drone au zburat deja dincolo de limita vizuală în Marea Britanie, aceste zboruri au fost efectuate în principal în cadrul unor teste stricte și cu restricții, scrie Reuters.

Conform noii politici, dronelor li se va permite să opereze la altitudini reduse aproape de infrastructură, unde riscul de interacțiune cu alte aeronave este minim sau inexistent. Aceasta va conduce nu doar la o eficiență sporită în inspecția infrastructurii, ci și la reducerea costurilor asociate cu aceste operațiuni.

Dronelor le va fi permis să inspecteze liniile electrice pentru a identifica eventualele daune, să efectueze verificări de întreținere a turbinelor eoliene și chiar să funcționeze ca „câini de pază zburători” pentru securizarea diverselor locații. CAA intenționează să colaboreze cu mai mulți operatori pentru a testa și evalua impactul acestei politici, iar directoarea Sophie O’Sullivan a afirmat că această inițiativă „deschide calea pentru noi modalități prin care dronele pot îmbunătăți viața cotidiană”. Aceasta reprezintă un pas important în integrarea dronelor în diverse sectoare, inclusiv în livrări și servicii de urgență.

Recomandări

CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL

Citește și