• Dacă va fi aleasă, va retrage țara din comandamentul Militar al Alinaței Nord Atlantice.
  • Le Pen a spus că va continua sprijinul pentru apărare și informații.
  • În timp ce Le Pen ținea conferința, un grup de protestatari a scandat împotriva sprijinului pe care, în trecut, i l-a acordat președintelui Vladimir Putin.

Marine Le Pen, adversara președintelui Emmanuel Macron, calificată în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, pledează pentru „apropierea strategică”, între NATO și Rusia.

Deși dorește menținerea Franței în NATO, în cadrul unei conferințe de presă de miercuri, ea a spus că, dacă va fi aleasă, va retrage țara din comandamentul Militar al Alinaței Nord Atlantice.

„De îndată ce războiul dintre Rusia și Ucraina se va termina și se va finaliza cu un tratat de pace, mă voi pronunța în favoarea unei reconcilieri strategice între NATO și Rusia, așa cum se preconizase în trecut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este în interesul Franței și al Europei, dar cred că și al Statelor Unite ale Americii. Chiar dacă sunt reticenți față de o Europă care s-ar extinde de la Lisabona până la Vladivostok, nu este în interesul lor să vadă o unire strânsă între China și Rusia”, a spus Marine Le Pen.

Marine La Pen a fost criticată pentru sprijinul acordat lui Putin

Întrebată despre ajutorul militar acordat Ucrainei, Marine Le Pen a spus că va continua sprijinul pentru apărare și informații. „Am rezerve cu privire la transportul direct de arme. De ce? Pentru că este o linie fină între trimiterea de ajutor și devenirea co-beligerantă”, a spus aceasta.

În timp ce Marine Le Pen ținea conferința, un grup de protestatari a scandat împotriva sprijinului pe care, în trecut, i l-a acordat președintelui Vladimir Putin.

„Alegerea doamnei Marine Le Pen ar însemna alegerea unui admirator al regimului lui Putin, a unui regim autocratic și a unui admirator al logicii imperialiste a lui Putin. Nu este posibil ca doamna Le Pen să fie aleasă.

Ar însemna că Franța ar deveni un vasal al Rusiei lui Putin și oamenii ar trebui să înțeleagă că doamna Marine Le Pen, deși spune că este împotriva așa-numitei Mari Înlocuiri, sprijină pe cineva care, în Ucraina, pune în aplicare curățarea etnică”, a declarat Dominique Sopo, șeful grupului SOS rasism.