• Marius Oprea: „E o graniță foarte sensibilă între rasism și comportament tipic românesc”
  • Marius Oprea: „Are dreptate Marcel Ciolacu: victoria PSD e una de fond”
  • Marius Oprea: „A fost o mai bună mobilizare a acestui electorat care s-a dus să voteze clar împotriva lui Klaus Iohannis”

Istoricul Marius Oprea a fost invitatul lui Marius Tucă în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”. La emisiunea de joi seara au mai fost invitați Ion Cristoiu și Marcel Ciolacu.

Marius Oprea și Marius Tucă au comentat cazul arbitrului Sebastian Colțescu, rezultatele alegerilor parlamentare și declarațiile susținute de Marcel Ciolacu.

Marius Tucă: „Ce părere ai de scandalul Colțescu?”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Marius Oprea: „E o graniță foarte sensibilă între rasism și comportament tipic românesc. Noi așa zicem în România. A scăpat omul. Cum să-i zică? Afroamerican? Mi se pare o exagerare, așa, ca din SUA. Aveam corectitudinea asta politică, de parcă ar fi singura problemă. M-am grăbit să-l laud pe Sorin Lavric, eu având în minte premiul luat de el de la Academia România.”

„Aici e o graniță extrem de subțire și, dacă ești răuvoitor, poți oricând să scoți paloșul corectitudinii politice și să dai cu el.”

Marius Oprea și Marius Tucă au comentat conferința de presă susținută de președintele PSD Marcel Ciolacu.

Marius Oprea: „Are dreptate Marcel Ciolacu: victoria PSD e una de fond. Ei își iau în considerare un bazin electoral care este în scădere pe an ce trece. Pentru că cei mai multi votanți ai PSD sunt cei mai în vârstă.”

Marius Tucă: „Crezi că a făcut ceva PSD ca să câștige alegerile parlamentare?”

Marius Oprea: „Puteau să nu facă nimic și tot aici ajungeau. A fost o mai bună mobilizare a acestui electorat care s-a dus să voteze clar împotriva lui Klaus Iohannis. A fost acest element de mobilizare al lor, reprezentat de antipatia față de Klaus Iohannis și față de PNL.”

„Lumea ajunsese la atâta sațietate să-l vadă lumea la orice eveniment și acel celebru discurs de marti, care nu a făcut decât să-l facă pe pesedist să meargă la vot, să-l scoți din casă. Altfel, electoratul pesedist nu ar fi avut avut o atât de bună mobilizare.”

Marius Tucă: „Pentru prima dată în istoria alegerilor post-decembriste de la ora 18, PSD a crescut. De aici diferența de la 20 la 35.”

Marius Oprea: „Alegătorii, sub această puternică influență negativă, nu și-au mai irosit votul, adică n-au mai votat partide de care nu știau cum vor merge. Așa n-a intrat PMP. Sunt victimele lui Klaus Iohannis. Prezența lui Klaus Iohannis a împărțit clar apele.”