• Publicistul Ion Cristoiu a fost invitat, miercuri, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Ion Cristoiu: „Pentru a elimna un urs în România, trebuie o întreagă mașinărie democratică”.
  • Ion Cristoiu: „Ministrul Barna Tanczos bate câmpii și presă răspândește punctul lui de vedere”.

Ursul Arthur a fost extras, dar ursul Arthur trăiește în noi. Nu am văzut pe nimeni în spațiul public să spună cum se spune în mod traditional, când se întâmplă vreo d-asta: “Arthur sunt eu”. Ei, lasă, că spunem noi. De la conferința de presă a ministrului Mediului de ieri am înțeles că n-am înțeles nimic. Doar că ăștia nu au avut măcar bunul simț să se pună de acord cu ce mint în public. Prințul zice c-a omorât o ursoaică, de la Mediu ‘ce c-a fost „recoltat” (cum se zice la intelectuali) un urs. Vezi ce zicem? Cine seamănă ursoaice culege urși!

„În România, în 2016, s-a introdus prohibiția la ursul brun. Mândria de vânător este ursul. În momentul în care s-a introdus această prohibiție, legea prevede pentru a ucide un urs. S-a creat o reațea de crimă organizată sau de putere. Care de jos până sus se obține o derogare în numele căreia se împușcă un urs pentru trofeu. Ca să ai plăcerea bolnavă de a avea un trofeu. Diversiunea a venit, dar de ce bocim noi ursul? Pentru a elimna un urs în România, trebuie o întreagă mașinărie democratică. În cazul de față, tu asociația de vânătoare care vrei, trebuie să extragi, să omori. Să scapi de un urs, trebuie să trimiți o adresă la un dosar întreg la Ministerul Mediului care să dovedească că e ursul bolnav”, a spus Ion Cristoiu.

„Tăcerea clasei politice, asta înseamnă că a fost la cel mai înalt nivel”

Ion Cristoiu acuză clasa politică că este lipsită de reacție în acest caz. „Este ca un câine turbat, adică. Se consideră un urs mutant. Trebuie să ai aprobare pentru el, nu aprobare în general. Aprobările date de minister sunt atât de vage, că poți să împuști altceva. Rețea de crimă organizată, deci băieții aveau un urs de trofeu. Problema era că nu puteai să intri în pădure să-l împuști. Operațiunea e sanitară. Tăcerea clasei politice, asta înseamnă că a fost la cel mai înalt nivel”, a dăugat publicistul.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

„DNA-ul nu are treabă cu ecologia”

Ion Cristoiu: „Și la Foișor și la Balș intră DNA-ul pe fir. A fost inerent. În cazul ursului, avem plângerea ușor analfabetă a țăranului. Manipularea a constat – urșii omoară capre, oi, și nu ne lasă să-I împușcăm. Nu are treabă cu ecologia, preocuparea este corupția. Dacă era Liviu Dragnea se făcea…, era comentat. Ministrul Barna Tanczos bate câmpii și presă răspândește punctul lui de vedere”.