• Roger Mallinson este supraviețuitorul celei mai adânci operațiuni de salvare subacvatică.
  • El a vorbit despre clipele prin care a trecut în 1973, blocat în submersibilul Pisces III.
  • Echipele de căutare americane şi canadiene sunt într-o cursă contracronometru pentru a găsi submersibilul dispărut duminică în timp ce se scufunda spre epava Titanicului.

Roger Mallinson, un bărbat care a supraviețuit după ce a rămas blocat într-un submersibil timp de trei zile în 1973 a vorbit despre tensiunea mentală imensă prin care a trecut, scrie Insider.

„Nu vor avea absolut nicio picătură de speranță”, a declarat Roger Mallinson despre persoanele aflate în submersibilul turistic Titan dispărut.

Mallinson, fost pilot al Marinei Regale britanice, a supraviețuit celei mai adânci operațiuni de salvare subacvatică din lume în septembrie 1973. Aflat împreună cu regretatul său copilot, Roger Chapman, submersibilul lor Pisces III s-a prăbușit la o adâncime de 1.575 de metri sub nivelul mării din cauza unei trape sparte. Cei doi bărbați se scufundau în mod regulat pentru a instala cabluri telefonice transatlantice pe fundul mării, la doar 150 de mile de coasta Irlandei.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Povestea lui Mallinson a avut un final fericit: el și Chapman au fost salvați de pe Pisces III pe 1 septembrie 1973, când mai aveau doar 12 minute de oxigen disponibil: „A durat 84 de ore să fim salvați”, a declarat Mallinson: „Nu aveam suficientă mâncare. Nu aveam suficient oxigen”.

„Am fost nevoiți să rationăm totul și să avem grijă unul de celălalt”, a adăugat el.

Cinci persoane au dispărut în urmă cu 4 zile, pe submersibilul Titan

În urmă cu 4 zile, cinci pasageri, inclusiv Stockton Rush, creatorul submersibilului, și miliardarul britanic Hamish Harding, sunt dați dispăruți într-un submersibil, în timpul expediției la epava Titanicului.

„Dacă le-aș putea spune ceva, le-aș spune să rămână la căldură și să nu își piardă speranța”, a declarat Mallinson.

Dacă aveți un ciocan, ar fi bine să bateți în sferă și să faceți puțin zgomot. Sunetul se va transmite pe distanțe foarte mari. Toți vor asculta”, a mai adăugat el.

Garda de Coastă americană a declarat miercuri, printr-un tweet, că au detectat zgomote subacvatice în zona de căutare și au transmis înregistrările sonore Marinei americane „pentru analiză, în scopul de a ajuta la ghidarea viitoarelor eforturi de căutare”.

Citește și: