• Zeci de broaşte ţestoase marine au murit după ce au fost înjunghiate în gât. Animalele au fost găsite pe plaja unei insule din Japonia, anunţă BBC.
  • Cel puţin 30 de broaşte ţestoase de mare au fost găsite moarte pe o plajă de pe o insulă îndepărtată din Japonia, multe dintre animale fiind înjunghiate în gât.
  • Localnicii de pe insula Kumejina au făcut descoperirea săptămâna trecută, după ce un val a aruncat cadavrele pe mal.

Zeci de broaşte ţestoase marine au murit după ce au fost înjunghiate în gât în Japonia. Animalele au fost găsite pe plaja unei insule, anunţă BBC.

Cel puţin 30 de broaşte ţestoase de mare au fost găsite moarte pe o plajă de pe o insulă îndepărtată din Japonia, multe dintre animale fiind înjunghiate în gât.

Localnicii de pe insula Kumejina au făcut descoperirea săptămâna trecută, după ce un val a aruncat cadavrele pe mal.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Reprezentanţii unei companii de pescuit au recunoscut că au rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunţat site-ul de ştiri Mainichi.

„Am dezlegat unele dintre [ţestoase] şi le-am eliberat în mare, dar nu am putut să le eliberez [pe cele mai grele], aşa că le-am înjunghiat pentru a scăpa de ele”, a declarat un operator de pescuit care a dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit unei surse citate de Mainichi.

Poliţia investighează acuzaţiile de cruzime faţă de animale.

Biologii marini şi alţi lucrători de la Muzeul ţestoaselor marine de pe insulă au mers pe plaja unde au fost descoperite broaştele ţestoase. Cele mai multe aveau răni la baza gâtului, în timp ce altele erau tăiate la înotătoare.

„Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat un angajat al muzeului pentru The Asahi Shimbun.

Ţestoasele marine verzi sunt incluse pe lista speciilor pe cale de dispariţie. Se ştie că acestea frecventează bancurile de alge din largul Kumejina, o insulă mică aflată la aproximativ 2.000 kilometri sud de Japonia continentală.