• Masca de protecție ar putea fi obligatorie și după pandemie
  • Valeriu Gheorghiță spune că masca va trebui să devină un accesoriu uzual în fiecare sezon de gripă
  • De astăzi, începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie din Timișoara
  • Doar 30% din totalul medicilor de familie din țară au dorit să se înscrie în campania de vaccinare

Masca de protecție ar putea fi obligatorie și după pandemie. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care spune că masca va trebui să devină un accesoriu uzual în fiecare sezon de gripă.

„La masca de protecție cred că se va renunța ultima oară, când vom avea cazuri sporadice și când vom avea variante virale neacoperite de vaccin. E e o măsură de protecție persoanlă pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte, în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, de sezon de gripă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Cum va decurge vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

Mai mult decât atât, Valeriu Gheorghiță a mai anunțat și că, începând cu data de 7 aprilie, va fi demarat un program pilot, prin care 50 de medici de familie din Timișoara vor putea începe vaccinarea în cabinete. Până în prezent, doar 30% din totalul medicilor de familie din țară au dorit să se înscrie în campania de vaccinare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Sunt 3.028 de medici de familie care au optat pentru a participa la campania de vaccinare prin cabinete proprii din totalul de 10.940 de medici de familie. Este mai puțin decât ne așteptam”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Persoanele care aleg să se vaccineze în cabinetul medicului de familie vor putea opta între serul de la AstraZeneca sau cel de la Johnson&Johnson, vaccinuri care nu necesită condiții speciale de depozitare.

Medicii de familie vor în funcție de un orar de vaccinare și vor incolua 10 persoane pe zi. Vaccinarea la nivel național, în cabinetele medicilor de familie, va fi demarată începând cu data de 4 mai.