• Jurma: Sărbătorile vor aduce o creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2
  • Specialistul recomandă purtarea măștii în vizite chiar dacă mergem la rude
  • „În general, vizitele pe care le vom face, mai ales dacă venim din zone care sunt clar focar sau în care nu se testează, avem un risc mare să distribuim infecția rudelor și prietenilor noștri”

Invitat aseară în emisiunea Marius Tucă Show, medicul Octavian Jurma a vorbit despre cum vor trebui oamenii să se comporte de sărbători, în contextul pandemiei.

Octavian Jurma, medic şi cercetător: „Din păcate, în această perioadă sădim ceea ce vom culege în ianuarie şi februarie, respectiv o creştere a numărului de cazuri. În general, vizitele acestea pe care le vom face, mai ales dacă venim din zone care sunt focare sau în care nu se testează, avem un risc mare să distribuim infecţia rudelor şi prietenilor noştri.

Majoritatea infecţiilor nu mai au loc în aceste spaţii publice, ci au loc în casele noastre. Locul în care renunţăm la măsurile de protecţie este şi locul în care pândeşte virusul acum. Cei mai mulţi dintre noi nu ne protejăm în cercul aceste de prieteni şi familie când mergem în vizită sau când primim vizite.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ