Medicii din Iași s-au vaccinat. „Am făcut-o ferm convinsă fiind că e un act care mă va proteja”

S-a tot auzit despre medicii care s-au programat la vaccinare, apoi fie s-au răzgândit, fie au plecat în concediu și au amânat imunizarea. Dar sunt și oameni responsabili, care știu că doar vaccinându-se, se protejează pe ei și pe cei dragi.

În plus, își dau seama că asta este cea mai sigură și rapidă cale prin care putem reveni la viața de dinainte de pandemie. Elena Ciubotaru e una dintre aceste cadre medicale. E asistentă medicală de 40 de ani şi lucrează
la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi.

A trecut şi prin tuberculoză şi prin infecţia cu SARS-CoV-2, iar acum s-a vaccinat.

Elena Ciubotaru, asistentă, Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi: „M-am bucurat sperând că vom scăpa de măşti, iar la serviciu de combinezoane, de ţinuta obligatorie pentru pacienţii suspecţi şi pentru cei care au COVID. Protecţie totală sper să fie. Eu cred în vaccinare.”

Elena nici nu mai știe de câte ori s-a testat pentru coronavirus, ca să poată să meargă acasă la familie.

Elena Ciubotaru, asistentă, Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi: „Am doi nepoţei, cea mai mică are şase luni, i-am văzut extrem de rar în perioada asta, rar, rar. Că tot timpul mai apărea câte un pacient pozitiv şi atunci trebuia să ne retestăm şi tot, ştiţi cum este, „mama, nu vii să ne vezi?”, „după ce fac din nou testarea”. Destul de greu.”

150 de cadre medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie s-au vaccinat deja. Printre ei şi medicul Adriana Sorete Arbore.

Adriana Sorete Arbore, medic pneumolog, Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi: „Am făcut-o ferm convinsă fiind că e un act care mă va proteja pe mine. Teama este mai mare faţă de COVID pentru că la tuberculoză se cunosc foarte multe lucruri, nu se cunosc toate, dar se cunosc foarte multe lucruri şi există tratament care te vindecă, dacă asculţi doctorul te vindeci. La COVID călcăm pe nişte nisipuri mişcătoare.”

Exit mobile version