• Aproximativ 100 de vulturi au fost găsiți morți într-un parc național după ce au mâncat un bivol otrăvit de vrăjitori.
  • Oficialii cred că ținta reală au fost vulturii.
  • Rapoartele de știri locale afirmă că țintele reale ale otrăvirii au fost vulturii deoarece medicii vrăjitori folosesc părțile corpului în poțiuni.

Moartea bizară a 100 de vulturi găsiți aruncați într-un parc safari este pusă pe seama vrăjitorilor locali. Scena macabră a fost descoperită după ce un bivol a fost otrăvit și mâncat de stolul de prădători.
S-a întâmplat în emblematicul Parc Național Kruger din Africa de Sud, iar otrava puternică a ucis păsările aproape instantaneu. O hienă a fost, de asemenea, ucisă după ce a încercat să mănânce rămășițele bivolului.

Rapoartele de știri locale afirmă că țintele reale ale otrăvirii au fost vulturii deoarece medicii vrăjitori folosesc părțile corpului în poțiuni.

Inspectorul șef interimar al SANParks – care administrează parcul de renume mondial – Hapiloe Sello a declarat: Acest act reprobabil evidențiază încă o dată pericolul omniprezent al otrăvirii animalelor sălbatice de către persoane fără scrupule. Locul a fost izolat pentru investigații suplimentare, iar carcasele au fost arse pentru a ne asigura că nu vor mai exista alte otrăviri și că avem 20 de păsări încă în viață.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Indicațiile inițiale sunt că carcasele au fost recoltate pentru părțile lor corporale și SANParks poate confirma că am sesizat poliția pentru o anchetă completă. Rangerii aflați în patrulare au descoperit carcasa unui bivol care pare să fi fost otrăvită și au găsit peste 100 de vulturi morți și o hienă care s-a hrănit din carcasă.

Otrăvirile de această amploare, având în vedere natura critică a vulturilor la nivel global, plasează această specie pe cale de dispariție critică la un risc din ce în ce mai mare de dispariție, așa că trebuie să punem capăt acum.

Otrava folosită de presupușii vrăjitori nu a fost declarată de către oficialii poliției locale, dar se crede că ar fi ucis oamenii care au intrat în contact cu ea, având în vedere cum a reușit să lichideze un animal uriaș precum un bivol.

Problema vânătorii de vulturi – în special versiunea cu spatele alb – a făcut ca aceștia să fie trecuți pe lista roșie de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.