• Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a adoptat un ton din ce în ce mai dur și a făcut o serie de intervenții deschise de când a început războiul.
  • Victoria va fi obținută. Cu toții dorim ca aceasta să se întâmple cât mai curând posibil. Și acea zi va veni”, a declarat Medvedev. 
  • El a prezis că vor urma negocieri dure cu Ucraina și cu Occidentul, care vor culmina cu un fel de acord.”

Fostul președinte al Rusiei și aliat al președintelui Vladimir Putin a declarat că furnizarea continuă de arme către Kiev riscă o catastrofă nucleară globală, reiterând amenințarea sa cu un război nuclear din cauza Ucrainei. Retorica apocaliptică a lui Dmitri Medvedev a fost văzută ca o încercare de a descuraja alianța militară NATO condusă de SUA și aliații occidentali ai Kievului să se implice și mai mult în războiul care durează de un an și care a adus Moscovei eșecuri pe câmpul de luptă.

Ultimele comentarii ale lui Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al puternicului consiliu de securitate al lui Putin, urmează avertismentului nuclear lansat de Putin săptămâna trecută și comentariilor sale de duminică în care a prezentat confruntarea dintre Moscova și Occident ca pe o bătălie existențială pentru supraviețuirea Rusiei și a poporului rus.

Bineînțeles, pomparea armelor poate continua și poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor”, a declarat Medvedev în remarcile publicate în cotidianul Izvestia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dușmanii noștri fac exact acest lucru, fără să vrea să înțeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranță la un fiasco total. Pierdere pentru toată lumea. Un colaps. O apocalipsă. În care uiți timp de secole de viața ta anterioară, până când dărâmăturile încetează să mai emită radiații”.