• Pentagonul a declarat vineri că o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei a fost inclusă într-un pachet de ajutor militar american.
  • Putin prezintă campania Rusiei în Ucraina ca pe o apărare existențială împotriva unui Occident agresiv.
  • Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”, a scris jurnalista Nadana Fridrikhson, citându-l pe Medvedev într-un interviu.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că furnizarea de armament american mai avansat Ucrainei nu va face decât să declanșeze mai multe lovituri de retorsiune din partea Rusiei, până la nivelul doctrinei nucleare rusești.

Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”, a scris jurnalista Nadana Fridrikhson, citându-l într-un interviu. Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care, în calitate de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a devenit una dintre cele mai aprige figuri pro-război ale Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina, dacă utilizarea armelor cu rază de acțiune mai lungă ar putea forța Rusia să negocieze cu Kievul.

Rezultatul va fi exact opusul”, a răspuns Medvedev, în comentariile pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul său Telegram. Numai niște ciudați morali, dintre care sunt destui atât la Casa Albă, cât și la Capitoliu, pot argumenta astfel”.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

Pentagonul a declarat vineri că o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei a fost inclusă într-un pachet de ajutor militar american în valoare de 2,175 miliarde de dolari. În contextul în care se apropie prima aniversare a invaziei, la 24 februarie, forțele rusești au fost în urmă cu opt luni și nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral ca făcând parte din Rusia.

Președintele Vladimir Putin prezintă campania Rusiei în Ucraina ca pe o apărare existențială împotriva unui Occident agresiv și, la fel ca Medvedev, a fluturat de mai multe ori amenințarea unui răspuns nuclear, afirmând că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a se proteja pe sine și poporul său.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă armele pe care Washingtonul le-a promis Ucrainei ar urma să lovească Crimeea – pe care Rusia a confiscat-o de la Ucraina în 2014 – sau în adâncul Rusiei, Medvedev a spus că Putin a abordat clar această chestiune.