• Price cere să fie ilegal să fie indus în eroare intenționat Parlamentul sau publicul.
  • Vladimir Ionaș, sociolog, nu crede că acest proiect ar putea avea succes.
  • Țara Galilor ar fi prima țară din lume care va transforma minciuna politicienilor într-o infracțiune.


Fostul lider al Plaid Cymru, Adam Price a depus un amendament prin care cere să fie ilegal ca un membru sau candidat Senedd să inducă în eroare intenționat Parlamentul sau publicul. Parlamentul galez ar putea aborda această problemă prin introducerea unei legislații care interzice politicienilor să mintă. Dacă legea Senedd va intra în vigoare, Țara Galilor ar fi prima țară din lume care va transforma minciuna politicienilor într-o infracțiune.

Vladimir Ionaș, sociolog, nu crede că acest proiect ar putea avea succes.

Vladimir Ionaș: „Mă îndoiesc că poate avea succes un astfel de proiect, pentru că, dacă vorbim despre manipularea maselor, este foarte greu să identificăm acea instituție care să poată să declare ce este o minciună sau ce are ca obiectiv manipularea. Evident că atunci când vorbim despre politică, în care se minte din postură guvernamentală, Parlamentul poate fi”.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

„Ar trebui diferențiate foarte clar activitatea guvernamentală și modul în care este prezentată aceasta în fața Parlamentului și ceea ce se întâmplă în fața publicului”, a spus Vladimir Ionaș, la Aleph News. 

Citește și