• Autoritățile din județul Vrancea au transmis un mesaj RO-ALERT locuitorilor din comuna Soveja după ce un urs a apărut în curtea unui localnic.
  • Reprezentanții ISU susțin că în ultima perioadă s-au înmulțit aparițiile urșilor și că un animal a fost văzut pe străzile orașului Panciu.

Mesajul RO-ALERT i-a vizat pe locuitorii comunei vrâncene Soveja. „În jurul orei 17.00, ISU Vrancea a emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populatiei, privind prezența unui urs într-o gospodărie din satul Rucăreni, comuna Soveja”, a anunțat ISU Vrancea.

Autoritățile spun că în ulltima perioadă s-au înmulțit aparițiile urșilor. În ultimele 24 de ore, au fost trei apeluri de urgență, un urs fiind văzut pe străzile orașului Panciu.

„Al treilea în ultimele două săptămâni în zona Soveja și al treilea în ultimele 24 de ore în județul Vrancea. Noaptea trecută, un urs a fost văzut în orașul Panciu. În jurul orașului nu sunt păduri, el a parcurs cel puțin 20 de kilometri”, au explicat reprezentanții ISU Vrancea, la solicitarea MEDIAFAX.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

În urma incidentelor, nu au fost victime sau pagube materiale importante.