Miron Cozma îl amenință pe Cîțu: „Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Nu ai cum să mă oprești!”

  • Miron Cozma a avut un mesaj pentru prim-ministrul Florin Cîţu
  • Miron Cozma: „Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti pe mine!
  • Miron Cozma a fost cel care a condus minerii din Valea Jiului la Bucureşti, în timpul Mineriadei din iunie 1990

Miron Cozma a declarat că ar putea să dea jos guvernul condus de Florin Cîţu, cu ajutorul minerilor. Mesajul vine în contextul în care minerii din Valea Jiului protestează pentru primirea salariilor restante.

„Îi spun inclusiv premierului Cîţu. Citeşte istoria evenimentelor cu mineri! În 1991, am schimbat un Guvern cu 10.000 de mineri, cu Armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri. La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului şi cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîţule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti pe mine! Nici tu, nici alţii!”, a declarat Miron Cozma, în direct, la România TV.

Miron Cozma a fost cel care a condus minerii din Valea Jiului la Bucureşti, în timpul Mineriadei din iunie 1990. Atunci, forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile.

În urma Mineriadei, guvernul condus de Petre Roman a demisionat.

Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare de Curtea Supremă de Justiţie pentru implicarea lui în mineriadele din 1991. În 2004 a fost graţiat de Ion Iliescu, preşedinte la acea vreme.