Mesajul delirant al lui Medvedev la adresa NATO: „Trebuie o recompensă maximă pentru capul fiecărui soldat NATO care luptă în Ucraina. Trebuie uciși, arși, aruncați în aer”

Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of Russia's Security Council, delivers a speech during a ceremony marking Shipbuilder's Day in Saint Petersburg, Russia June 29, 2022. Sputnik/Valentin Yegorshin/Pool via REUTERS

Fostul președinte rus Dmitry Medvedev a lansat un atac online la adresa NATO, solicitând o recompensă pentru uciderea trupelor occidentale care intră în Ucraina, scrie Business Insider.

„Nu poate exista decât o singură regulă pentru acești păduchi de peste oceane, care, spre deosebire de nefericiții ucraineni, nu au fost obligați să meargă la război: să nu fie luați prizonieri!” a scris Medvedev, fostul președinte al Rusiei, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, într-o postare pe X.

„Pentru fiecare luptător NATO ucis, aruncat în aer sau ars, trebuie să existe o recompensă maximă”, a adăugat el.

Medvedev a criticat un scenariu ipotetic pe care l-a propus el însuși, în care NATO va desfășura inițial trupe și forțe speciale în Ucraina pentru „îngrijire și organizare; antrenament”.

Oficialul rus a spus că orice forță NATO din Ucraina va fi considerată parte a „forțelor regulate” care luptă împotriva Moscovei.

„De aceea, ei pot fi tratați doar ca inamici; și nu doar inamici, ci ca detașamente de elită, pedepsitorii SS ai lui Hitler”, a continuat el.

Retorica lui Medvedev atinge diverse puncte de discuție folosite de obicei de Kremlin. Moscova se sprijină adesea pe nostalgia luptei Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, acuzând Ucraina că este un stat condus de naziști ca o justificare pentru invazia sa.

De asemenea, Rusia a intensificat în mod repetat discuțiile despre conflictul direct cu NATO, președintele rus Vladimir Putin afirmând că va duce inevitabil la un al Treilea Război Mondial și o catastrofă nucleară.

Cheia acestei retorici a Rusiei este amplificarea ideii că NATO ar putea escalada tensiunile prin trimiterea de trupe în Ucraina. La urma urmei, Putin și-a descris invazia ca pe o mișcare de a reduce „agresiunea NATO”.

Citește și

Exit mobile version