• Germania are o agendă amplă care implică și România, în special pe industria de apărare și securitate.
  • Comisarul european Nicolas Schmit, candidatul comun la preşedinţia CE vine la București.
  • Și preşedintele PES Stefan Löfven vine la Întâlnirea Liderilor PES.

UPDATE 16:36 – Ciolacu vorbește la Conferința PES

„După 20 de ani de conducere de dreapta, România are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de ideile pe care social-democrația le susține. Noi am mărit pensiile, i-am sprijinit pe tineri, am crescut salariile. Extremiștii n-au făcut nimic, vor doar să nu avem bani europeni, să nu mai circulăm liberi în Europa, vor să ne arunce în brațele lui Putin. Noi suntem curentul de care are nevoie Europa“, afirmă Marcel Ciolacu la Conferința PES.

Știrea inițială

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a venit la Bucureşti, la Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni. Vizita cancelarului Scholz marchează reanimarea, printr-o infuzie de capital UE, a unei industrii abandonate în ultimii 30 de ani de pace. România revine pe harta industriei militare cu bani europeni și know-how german.

Partidul Social Democrat şi PES activists România găzduiește astăzi, 6 aprilie 2024, de la ora 16.00, conferinţa ocazionată de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Cancelarul german s-a întâlnit astăzi cu Premierul Marcel Ciolacu. Aceștia s-au pozat împreună, ținând o minge de fotbal în mână.

„Pasele între prieteni merg cel mai bine. Acum e timpul României să înscrie! În iunie, și tricolorii și românii vor face o figură frumoasă în Europa!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și