• Pentru a continua ofensiva din Ucraina, Armata Rusiei are nevoie să mobilizeze alți 300.000 militari.
  • Putin a crescut bugetul Apărării de la 60 la 130 miliarde de dolari.
  • Zelenski a avertizat că până la vară Putin va declanșa o nouă ofensivă asupra Ucrainei.

Putin este hotărât să cucerească întreaga Ucraina și consideră că poate rezista mai mult decât susținătorii occidentali ai Kievului și poate revendica victoria finală pe câmpul de luptă, chiar dacă trupele ruse nu înregistrează progrese semnificative, se arată într-o analiză Bloomberg. Conform informațiilor militare ucrainene, Rusia se pregătește să facă o nouă mobilizare de 300.000 de militari pentru a îndeplini ambițiile liderului de la Kremlin.

După ce a dat semnale că este dispus la negociere toamna trecută, Putin vrea din nou să cucerească întregul teritoriu al Ucrainei, consideră Alexei Mukhin, șeful Centrului pentru Informare Politică.

Putin a acuzat Ucraina, fără nicio dovadă, de implicarea în atacul terorist din 22 martie revendicat de ISIS. Ministrul rus al apărării a anunțat că va forma alte două armate, cu 14 divizii și 14 brigăzi. Pentru a înțelege dimensiunea acestei forțe, armata română este formată din două divizii. Putin a dublat bugetul apărării, de la 60 la peste 130 miliarde dolari.Rusia a trecut industria pe modul de război și a modernizat peste 2.500 de tancuri în 2023.Coreea de Nord a ajutat Rusia cu peste un milion de lovituri de artilerie.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Citește și