• Klaus Iohannis a spus că susţine creşterea salariilor profesorilor începând cu 1 ianuarie 2024.
  • Preşedintele României a punctat că din acest an sunt „investiţii serioase” în infrastructura sistemului de învăţământ.
  • „Vorbim de peste 1 miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generaţie şi laboratoare noi, precum şi cu materiale didactic”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului şcolar. Acesta a spus că susţine creşterea salariilor profesorilor începând cu 1 ianuarie 2024 şi îi asigură pe dascăli că rămâne ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate.

„Mesajul meu pentru dumneavoastră, dascălii, rămâne acelaşi: sunteţi indispensabili viitorului ţării noastre. Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcţia corectă, dar cu siguranţă că meritaţi mai mult. Creşterea medie de 25% a salariilor din învăţământ a devenit realitate după ce aţi atras atenţia societăţii asupra importanţei meseriei de dascăl. Continui să susţin şi creşterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 şi vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a punctat că din acest an sunt „investiţii serioase” în infrastructura sistemului de învăţământ, finanţate atât din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi din bugetul de stat.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

„Vorbim de peste 1 miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generaţie şi laboratoare noi, precum şi cu materiale didactice. Astfel, peste 5.600 de şcoli vor beneficia de un mediu educaţional modern. Noua legislaţie revalorizează cariera didactică. Încurajăm, de exemplu, titularizarea în unităţile de învăţământ din zone defavorizate, fiind introduse şi o serie de elemente care vor genera predictibilitate în ceea ce priveşte norma didactică. Toate aceste modificări au fost făcute pentru că avem nevoie de cadre didactice cu vocaţie”, a transmis Klaus Iohannis.

Citește și: