• Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an, afirmă preşedintele Parlamentului European.
  • Roberta Metsola s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Volodimir Zelenski în oraşul Lviv, din vestul Ucrainei.
  • UE a convenit în iunie să pună Ucraina pe calea spre aderare.

Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an, afirmă preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu Volodimir Zelenski. Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a sugerat că Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an.

Roberta Metsola s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Volodimir Zelenski în oraşul Lviv, din vestul Ucrainei. Ea a scris, vineri, într-un tweet: „Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană. Vom merge până la capăt alături de voi”.

UE a convenit în iunie să pună Ucraina pe calea spre aderare. În cadrul unei conferinţe de presă cu Zelenski, ea a declarat că „toţi cei responsabili” pentru presupusele crime de război ruseşti în Ucraina, inclusiv Vladimir Putin, trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei înainte de a se ajunge la o pace durabilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, ea şi-a exprimat sprijinul pentru anunţul UE de joi, potrivit căruia un centru internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune – actul de a invada o altă ţară – va fi înfiinţat la Haga pentru a investiga invazia rusă.