Metsola călătorește la Kiev și consolidează sprijinul UE pentru Ucraina: „Vom merge până la capăt cu tine”

HANDOUT - 01 April 2022, Ukraine, Kiev: European Parliament President Roberta Metsola attends a meeting with Ruslan Stefanchuk, Chairperson of the Ukrainian Parliament (Verkhovna Rada) in Kiev. Photo: Vlad Musienko/EU Parliamenty/dpa - ATTENTION: editorial use only and only if the credit mentioned above is referenced in full

Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an, afirmă preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu Volodimir Zelenski. Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a sugerat că Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an.

Roberta Metsola s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Volodimir Zelenski în oraşul Lviv, din vestul Ucrainei. Ea a scris, vineri, într-un tweet: „Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană. Vom merge până la capăt alături de voi”.

UE a convenit în iunie să pună Ucraina pe calea spre aderare. În cadrul unei conferinţe de presă cu Zelenski, ea a declarat că „toţi cei responsabili” pentru presupusele crime de război ruseşti în Ucraina, inclusiv Vladimir Putin, trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei înainte de a se ajunge la o pace durabilă.

De asemenea, ea şi-a exprimat sprijinul pentru anunţul UE de joi, potrivit căruia un centru internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune – actul de a invada o altă ţară – va fi înfiinţat la Haga pentru a investiga invazia rusă.

Exit mobile version