• Legislația Mexicului este considerată a fi cea mai solidă și mai amplă din cele două Americi.
  • De asemenea, va exista o interdicție totală privind publicitatea, promovarea și sponsorizarea produselor din tutun.
  • Vapurile și țigările electronice sunt supuse unor noi restricții mai stricte, în special în spații închise.

Mexic a pus în vigoare una dintre cele mai stricte legi antitutun din lume, prin adoptarea unei interdicții totale a fumatului în spațiile publice. Măsura, care a fost aprobată pentru prima dată în 2021, include, de asemenea, interzicerea publicității la tutun.

Alte câteva țări din America Latină au adoptat, de asemenea, legislația pentru a interzice acest lucru. Cu toate acestea, legislația Mexicului este considerată a fi cea mai solidă și mai amplă din cele două Americi.

Aceasta se ridică la una dintre cele mai stricte legi anti-fumat din lume. Legea mexicană din 2008 – care a creat spații fără fum de țigară în baruri, restaurante și locuri de muncă – este acum extinsă la o interdicție totală în toate spațiile publice. Aceasta include parcurile, plajele, hotelurile, birourile și restaurantele.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

De asemenea, va exista o interdicție totală privind publicitatea, promovarea și sponsorizarea produselor din tutun, ceea ce înseamnă că țigările nu pot fi expuse nici măcar în interiorul magazinelor.

Vapurile și țigările electronice sunt, de asemenea, supuse unor noi restricții mai stricte, în special în spații închise. Organizația Panamericană a Sănătății a salutat această măsură și a aplaudat guvernul mexican pentru punerea în aplicare a interdicției.

Organizația afirmă că consumul de tutun este cea mai ușor de prevenit cauză de deces din lume, fiind responsabil pentru aproape un milion de decese în fiecare an în America, fie prin consum direct, fie prin expunerea la fumatul pasiv.

Cu toate acestea, unii fumători sunt consternați de natura draconică a noii legi. În esență, aceasta înseamnă că multora li se va permite să fumeze doar în casele lor sau în alte reședințe private.

Alții au ridicat întrebări cu privire la aspectele practice ale aplicării legii. În condițiile în care corupția poliției este atât de răspândită în Mexic, mulți se tem că, în loc să aplice amenzi sau pedepse reale pentru fumatul în public, unii ofițeri vor folosi acest lucru ca pretext pentru a lua mită.