• Cel puțin 16 câini, alături de conductorii lor, au plecat marți spre Turcia.
  • Câinii de căutare și salvare din Mexic au devenit un simbol al rezistenței țării în fața tragediei după cutremurul din 2017 care a ucis sute de persoane în Mexico City.
  • Echipa va ateriza pe un aeroport din orașul turc Adana.

Mexicul își trimite câinii de căutare și salvare în Turcia, pentru a ajuta la găsirea supraviețuitorilor printre dărâmături, în urma cutremurului devastator de luni care a dărâmat mii de clădiri din această țară.

Cel puțin 16 câini, alături de conductorii lor, au plecat marți spre Turcia, potrivit lui Marcelo Ebrard, secretarul de stat pentru afaceri externe al Mexicului.

Inima echipei noastre de salvare zboară în prezent spre Turcia”, a declarat Ebrard. Zborul a inclus, de asemenea, experți în căutare și salvare din armata mexicană, membri ai marinei, cinci oficiali ai Ministerului de Externe și 15 membri ai Crucii Roșii”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ebrard a distribuit o înregistrare video cu echipa canină, care includea câini belgieni Malinois, câini ciobănești australieni și labradori. El a postat, de asemenea, videoclipuri cu membri ai Crucii Roșii mexicane și câinii lor.

Câinii de căutare și salvare din Mexic au devenit un simbol al rezistenței țării în fața tragediei după cutremurul din 2017 care a ucis sute de persoane în Mexico City. Labradorul galben Frida, care făcea parte din Marina Militară, a devenit celebru la acea vreme pentru ochelarii și cizmele sale de câine, relatează Reuters. Când a murit în 2022, o statuie în mărime naturală în onoarea ei a fost dezvelită în fața sediului principal al Marinei din Mexico City.

Ea a salvat 43 de persoane pe parcursul serviciului său, care a durat din 2010 până în 2019, când a fost pensionată. Echipa va ateriza pe un aeroport din orașul turc Adana, un mare oraș din sudul țării, aflat în apropierea epicentrului cutremurului, potrivit comunicatului.