Mihai Tudose, ironic după revocarea lui Alexandru Nazare: Ziua polonicelor adânci sau noaptea cuţitelor boante?

Mihai Tudose. Foto: arhivă Facebook Mihai Tudose. Foto: arhivă Facebook
  • Fostul premier Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD, comentează ironic revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor: „Ziua polonicelor adânci sau noaptea cuţitelor boante la Palatul Victoria?”.
  • Potrivit acestuia, fostul ministru era unul dintre „extrem de puţinii meseriaşi decenţi din actualul guvern”.

„Ziua polonicelor adânci sau noaptea cuţitelor boante la Palatul Victoria? Vestea cea mai proastă pentru români, azi, nu e atât revocarea unuia dintre extrem de puţinii meseriaşi decenţi din actualul guvern, ci preluarea interimatului la Finanţe de către Florin Cîţu. Criminalul se întoarce la locul faptei! Specialistul nr. 1 în speculaţii financiare la adresa propriei monede şi în îndatorarea ţării fără limite e gata să-şi ducă misiunea sinistră până la capăt”, spune Mihai Tudose.

Social-democratul apreciază că, „din păcate, războaiele civile din PNL şi din URSPlus, precum şi cel dintre PNL şi USRPlus vor face tot mai multe victime, în toate direcţiile”.

„În timpul ăsta: PNRR amânat la Sfântul aşteaptă, vaccinare eşuată, deficitul de cont curent ajuns al doilea cel mai mare din UE, valul 4 la orizont… De ce a fost demis ministrul Nazare? Nu a vrut să facă plăţi prin teritoriu acolo unde avea interes electoral candidatu’ Cîţu? Nu a fost de acord cu poziţia lui Cîţu care se face că plouă când vine vorba de impozitarea marilor multinaţionale? Fiindcă nu promovează Nazare din bălăceala numită PNRR? Nu are Nazare tricou şi faţă de pernă cu moaca lu’ Cîţu? Cui îi pasă de astea la guvernare? Ei dansează cu cuţitele boante scoase la luptă pentru ciolan, iar România se duce din, în…”, mai spune fostul premier.

Citște și Alexandru Nazare îl acuză pe Florin Cîțu după remaniere: A replicat că decizia nu are legătură cu rezultatele

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiaza”, a precizat Florin Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, şi decretul de desemnare a lui Florin Cîţu ca interimar.