• De la începutul crizei membrii Comisiei SIE au avut un flux permanent de schimb de informaţii cu Serviciul de Informaţii Externe.
  • Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE, prin preşedintele acesteia, Mihai Weber, a solicitat o întrevedere astăzi, 7 septembrie 2022, cu reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe.
  • Garanţiile de securitate pe care ni le dau calitatea de membru al celei mai puternice alianţe militare – NATO şi calitatea de membru al UE, reprezintă atuuri ale României, susține SIE.

„Nu există, pentru România, la momentul actual, motive de îngrijorare, afirmă preşedintele Comisiei parlamentară pentru controlul activităţii SIE din Parlament, Mihai Weber, după o întrevedere cu reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe.

„Securitatea României în contextul conflictului din Ucraina – obiectiv prioritar pentru Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE. Războiul din Ucraina a reprezentat şi reprezintă o sursă de instabilitate la nivel regional, şi nu numai, monitorizarea conflictului de către toate structurile implicate în
asigurarea securităţii naţionale, incluzând aici şi Serviciul de Informaţii Externe, fiind absolut necesară. Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE este la curent, în timp real, cu toate evaluările de securitate”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, de la începutul crizei membrii Comisiei SIE au avut un flux permanent de schimb de informaţii cu Serviciul de Informaţii Externe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Luând în considerare situaţia recentă a conflictului, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE, prin preşedintele acesteia, Mihai Weber, a solicitat o întrevedere astăzi, 7 septembrie 2022, cu reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe, pentru o informare privind ultimele evoluţii din Ucraina şi posibilele scenarii viitoare. Din discuţiile purtate a reieşit că nu există, pentru România, la momentul actual, motive de îngrijorare, instituţiile cu atribuţii în domeniu aplicând, la nivel interinstituţional, toate măsurile necesare pentru a gestiona în mod adecvat efectele acestei situaţii. De asemenea, garanţiile de securitate pe care ni le dau calitatea de membru al celei mai puternice alianţe militare – NATO şi calitatea de membru al UE, reprezintă atuuri ale României, pe care aceasta nu le-a mai avut niciodată în situaţii similare”, se mai arată în comunicatul semnat de Weber.