• Sondajele arată că majoritatea americanilor vor să mențină accesul la avort – cel puțin în primele etape ale sarcinii.
  • Curtea Supremă părea să fie gata să lase statele să aibă ultimul cuvânt.
  • Dacă acest lucru se va întâmpla, se așteaptă ca aproximativ jumătate dintre state, majoritatea din sud și vestul mijlociu, să interzică rapid avortul.

Protestatarii au cerut menținerea dreptului la avort, după ce în presă a apărut un proiect de opinie al Curții Supreme a SUA care ar anula hotărârea istorică Roe vs. Wade, care susține dreptul la avort.
Susținătorii dreptului la avort, care au manifestat la sute de marșuri și mitinguri, și-au exprimat indignarea față de faptul că Curtea Supremă va elimina în curând dreptul constituțional la avort, care a rezistat timp de aproape o jumătate de secol, precum și teama față de ceea ce ar putea însemna acest lucru pentru alegerile reproductive ale femeilor.

Înfuriați după ce un proiect de opinie care a sugerat că majoritatea conservatoare a Curții va anula hotărârea istorică Roe vs. Wade, activiștii au vorbit despre necesitatea de a se mobiliza rapi deoarece statele conduse de republicani sunt pregătite să adopte restricții mai stricte cu privire la avort.

În capitala națiunii, sâmbătă, mii de oameni s-au adunat pe o vreme ploioasă la Monumentul Washington pentru a asculta discursuri înflăcărate înainte de a mărșălui spre Curtea Supremă, care era înconjurată de două straturi de garduri de securitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Atmosfera a fost una de furie și sfidare, la trei zile după ce Senatul nu a reușit să adune suficiente voturi pentru a codifica Roe vs. Wade.

O jumătate de duzină de demonstranți anti-avort au transmis un mesaj de contracarare, Jonathan Darnel strigând într-un microfon: „Avortul nu este o asistență medicală, oameni buni, pentru că sarcina nu este o boală”.

De la Pittsburgh la Los Angeles, de la Nashville, Tennessee, la Lubbock, Texas, zeci de mii de persoane au participat la evenimentele „Interzis în afara trupurilor noastre„. Organizatorii se așteptau ca, dintre sutele de evenimente, cele mai multe să aibă loc în Chicago, New York, Los Angeles și în alte orașe mari.