• Un judecător a hotărât ca Pence să fie audiat de un mare juriu în ancheta împotriva lui Donald Trump cu privire la asaltul de la Capitoliu.
  • Pence poate face apel.
  • Luna aceasta, avocații lui Trump a cerut instanței să împiedice o eventuală mărturie a lui Pence.

Potrivit AP care citează surse din instanța federală, întrucât sentința este secretă, Mike Pence trebuie să depună mărturie în fața unui juriu. Totuşi, Pence poate refuza să răspundă la întrebările legate de propriile acţiuni din 6 ianuarie, când ocupa funcţia de preşedinte al Senatului, reunit pentru certificarea alegerilor prezidenţiale din 2020, câștigate de Joe Biden. Pence poate face apel.

Jack Smith, care investighează încercările lui Trump de a submina alegerile din 2020, l-a somat pe Pence să depună mărturie și documente legate de atacul de la Capitoliu și la începutul acestui an. Ulterior, Pence și avocații săi au indicat faptul că fostul vicepreședinte va contesta citația în temeiul unei clauze constituționale care le permite parlamentarilor să ocolească legea, pe baza atribuțiilor lor legislative.

Luna aceasta, echipa de avocați a lui Trump a cerut instanței să împiedice o eventuală mărturie a lui Pence, susținând că anumite subiecte sunt secrete, în baza privilegiului executiv, care protejează comunicațiile dintre președinte și unii membri ai administrației sale. În același timp, avocații lui Pence au cerut judecătorului același lucru, dar au susținut că rolul său de președinte al Senatului îi oferă protecție în fața puterii executive, inclusiv a Departamentului de Justiție, scrie POLITICO.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Citește și:

Mike Pence spune că istoria îl va face pe Trump responsabil pentru atacul de la Capitoliu

Vedetă Fox News, criticată de Casa Albă pentru minimalizarea evenimentelor de la Capitoliu de acum doi ani

VIDEO. Joe Biden și-a folosit pentru prima dată dreptul de veto prezidențial. Ce proiect de lege a respins