• Măsura trece peste un proiect de lege privind investițiile propus de republicani.
  • Proiectul de lege ar fi împiedicat managerii de fonduri de investiții să ia în considerare factori precum schimbările climatice.
  • Textul, respins luni, a fost, de asemenea, criticat de organizațiile de mediu.

Joe Biden și-a folosit pentru prima dată dreptul de veto prezidențial, respingând o lege inițiată de opoziția republicană și votată cu ajutor democrat care limitează investițiile responsabile în fondurile de pensii, potrivit Reuters și DW.

Președintele SUA a afirmat că proiectul de lege, care respinge includerea criteriilor de mediu, sociale sau de guvernanță – denumite „ESG” – în deciziile financiare, amenință „economiile pentru pensionare prin faptul că face ilegală luarea în considerare a factorilor de risc” .

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Prin acest proiect de lege care vizează o măsură introdusă de Departamentul american al Muncii în ianuarie, care facilitează astfel de investiții în fondurile de pensii, republicanii au denunțat o poziție ideologică.

„Oricine vă gestionează pensia ar trebui să poată să vă protejeze economiile câștigate cu greu, fie că îi place sau nu lui Marjorie Taylor Greene” , a declarat Biden.

Republicanii au reușit să adopte această lege datorită majorității lor foarte reduse din Camera Reprezentanților.

Legea a trecut și în Senatul controlat de democrați, doi senatori din partidul președintelui alăturându-li-se și alți trei lipsind de la vot.

Autorul proiectului de lege, republicanul Andy Barr, a declarat că măsura „politizează fondurile de pensii ale americanilor și le pune în pericol pensiile” .

Textul, respins luni, a fost, de asemenea, criticat de organizațiile de mediu.

„Împiedicându-i pe oameni să ia în calcul riscurile financiare legate de schimbările climatice, ale căror efecte le resimt deja, nu va face decât să le afecteze economiile” , a denunțat una dintre ele, Sierra Club.

Citește și:

FOTO Prințul William și prințesa Kate publică fotografii de familie inedite. Cum au pozat prinții de Wales alături de copiii lor
Oamenii de știință, despre criza climatică: „acționați acum sau va fi prea târziu”

Aplicația care te ajută să-ți găsești animalul de companie cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială