• O aplicație se folosește de inteligența artificială pentru a citi amprenta nasului și fața câinelui tău.
  • Tehnologia face posibilă urmărirea lor fără a fi nevoie să se implanteze microcipuri, așa că e mai comod.
  • Aplicația se numește Petnow și este gratuită.

Majoritatea dintre noi își protejează animalele de companie cu cipuri pentru a le urmări în cazul în care se întâmplă ceva. Cu toate acestea, o nouă aplicație de identificare a animalelor de companie bazată pe inteligență artificială ar putea avea ca scop să ne facă să uităm de cipuri și să folosim camera telefonului pentru a identifica.

Tehnologia elimină nevoia de microcipare și oferă o modalitate mai convenabilă de a ne urmări animalele.

FOTO – Fox News

Aplicația permite proprietarilor să își înregistreze animăluțele și să stocheze trăsăturile faciale ale acestora într-o bază de date. Apoi, în cazul în care animalul dispare, aplicația ar putea fi folosită pentru a scana fotografiile găsite pentru a identifica dacă acestea se potrivesc cu trăsăturile animalului înregistrat.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Tehnologia are potențialul de a revoluționa modul în care proprietarii își urmăresc animalele de companie și de a oferi o experiență mai transparentă atât pentru animăluțe, cât și pentru proprietarii lor.

Ce este aplicația Petnow ID?

Aplicația se numește Petnow și este prima aplicație de identificare biometrică care folosește amprenta nasului câinelui și a feței pisicii pentru a le identifica în mod unic. Este o modalitate neinvazivă de a urmări și de a scana fața patrupedului, chiar și în timp ce e în mișcare.

Cum funcționează Petnow?

Tot ce trebuie să faci după ce descarci aplicația este să îndrepți camera spre fața animalului și să permiți inteligenței artificiale să scaneze. Odată scanarea finalizată, animăluțul tău de companie va fi înregistrat, iar un profil va fi creat și legat de informațiile tale de contact.

Câinele tău are o ,,amprentă nazală” unică

Fiecare câine are o ,,amprentă a nasului”, iar fiecare pisică are un ,,chip”, care funcționează, în esență, ca o amprentă digitală umană și este unică pentru fiecare animal. Identificarea lui/ei nu este detașabilă ca o zgardă sau o plăcuță și nu necesită intervenția chirurgicală invazivă pe care ar trebui să o facă un cip de la veterinar.

Utilizarea aplicației este complet gratuită, iar mințile din spatele Petnow afirmă că aceasta ar putea fi o alternativă la asigurările costisitoare pentru animale de companie, deoarece acest tip de asigurare ,,…a fost în mod tradițional costisitoare și cu acoperire limitată din cauza provocărilor legate de identificarea corectă a câinilor și pisicilor. „

Odată ce ai un profil pentru animalul tău, poți folosi aplicația Petnow pentru a raporta dacă animalul tău dispare. Aplicația te notifică în cazul în care cineva îl găsește și anunță aplicația.

Nu este clar dacă medicii veterinari vor putea accesa informațiile furnizate de Petnow, deoarece aplicația este nouă, relatează Fox News.