• Investigațiile inițiale au arătat că cei trei câini mâncaseră chiftele la locul evenimentului.
  • Cel de-al patrulea câine linsese doar una dintre chiftele.
  • În interiorul chiftelelor au fost găsite pelete negre, care în prezent sunt analizate, potrivit procurorului.

Trei câini au murit în urma unei suspecte otrăviri la un eveniment de curse canine din sudul Franței, potrivit procurorului local. Poliția a fost chemată duminică dimineață la campionatele franceze de canicross din regiunea Gard, unde au găsit trei câini morți și un altul grav bolnav, potrivit unui comunicat de luni al procurorului de la Nimes, Cecile Gensac.

Ea a spus că animalele au suferit o „boală bruscă” la cursă, în care câinii sunt înhămați de un atlet într-o formă de alergare de fond. Investigațiile inițiale au arătat că cei trei câini mâncaseră chiftele la locul evenimentului, îmbolnăvindu-se aproximativ 15 minute mai târziu, a spus Gensac. Cel de-al patrulea câine linsese doar una dintre chiftele.

În interiorul chiftelelor au fost găsite pelete negre, care în prezent sunt analizate, potrivit procurorului. Mai multe chifteluțe au fost găsite într-o percheziție în zonă. „Veterinarii prezenți în cadrul supravegherii cursei au menționat imediat o posibilitate de otrăvire”, se arată în declarația procurorului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

A fost deschisă o anchetă privind cruzimea împotriva animalelor, a spus Gensac, care presupune o posibilă pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro. A doua zi a evenimentului a fost anulată, potrivit unei postări pe Facebook a organizatorilor, Federația Sporturilor și Hobby-urilor Canine. Organizatorii au acuzat o persoană sau persoane necunoscute pentru că au pus „chifteluțe otrăvite pe fața locului”, adăugând că au depus un raport oficial la poliție.

Un raport similar a fost depus de primarul orașului Vauvert, a declarat primăria pentru CNN, adăugând că accesul în zona în care a avut loc evenimentul a fost restricționat în cazul altor substanțe otrăvitoare. „În acest weekend, un act deosebit de odios a lovit sportul nostru”, a declarat Yvon Lasbleiz, președintele Federației Sporturilor și Hobby-urilor Canine, într-o postare pe Facebook luni.

Adresându-se celor trei câini morți, el a spus: „Oslo, Palma și Opale, stăpânii voștri și-au pierdut dragostea necondiționată”. Câinele supraviețuitor, Togo, este mai bine de luni, a declarat federația pe Facebook.

„Poate merge chiar și cu mici spasme în mișcări, dar pare să fi reușit”, a spus federația, mulțumind medicilor veterinari de la eveniment pentru eforturile lor.