• O fată căreia i-a fost smulsă fața și a fost mușcată de peste 800 de ori în urma unui atac violent al unui câine a dezvăluit rezultatele incredibilelor operații de reconstrucție facială.
  • Atacul a durat o jumătate de oră, iar ofițerii au descoperit-o pe Jacqueline doar pentru că o alarmă a fost declanșată de ușa din față lăsată deschisă.
  • În ciuda experienței terifiante prin care a trecut, Jacqueline încă iubește câinii și visează să lucreze din nou cu ei în viitor.

O fată căreia i-a fost smulsă fața și a fost mușcată de peste 800 de ori în urma unui atac violent al unui câine a dezvăluit rezultatele incredibilelor operații de reconstrucție facială. Jacqueline Durand, din Texas, a fost sfâșiată de doi câini cu doar o zi înainte de a împlini 22 de ani, în decembrie 2021, când a intrat în casa unui cuplu pentru care avea grijă de câini.

Când a deschis ușa, Jacqueline a fost imobilizată de câini, care au târât-o pe coridor și au dus-o în sufragerie. În timpul atacului îngrozitor, aceștia i-au smuls lui Jacqueline nasul, urechile, buzele și obrajii până la os.

Fața ei a rămas grav desfigurată în urma acestei experiențe îngrozitoare, dar de atunci Jacqueline a suferit o serie de operații intense de reconstrucție și a împărtășit povestea în încercarea de a-i inspira și pe alții și de a sensibiliza opinia publică cu privire la pericolele pe care le reprezintă câinii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ea a declarat pentru CBS News: Nu eu am cerut asta, așa că, cred că este timpul să arăt cine sunt acum și nu pot fi speriată de asta. Vreau ca proprietarii de câini să își cunoască animalele și să poată comunica cu dădacele lor cum sunt”.

Jacqueline a fost atacată de doi câini de salvare – Bender, un amestec de boxer și pitbull, și Lucy, un ciobănesc german – pe care îi mai întâlnise o dată. Dar, în ciuda faptului că au părut „adorabili” prima dată când i-a întâlnit, temperamentul lor s-a schimbat rapid în momentul în care Jaqueline a intrat pe ușă în acea zi, iar câinii – care umblau liber prin casă – s-au aruncat imediat asupra ei.

Foto: jacqueline_claire99/Instagram

Descriind incidentul chinuitor, Jaqueline a spus: Când am simțit pielea atârnându-mi de pe față am crezut că voi muri”. Atacul a durat o jumătate de oră, iar ofițerii au descoperit-o pe Jacqueline doar pentru că o alarmă a fost declanșată de ușa din față lăsată deschisă.

După ce au ajuns la fața locului, au avut nevoie de încă 37 de minute pentru a o salva, câinii agresivi reprezentând un risc prea mare pentru ca ofițerii să poată intra la început. Jacqueline a fost apoi transportată de urgență la spital, după ce pierduse 30% din sânge, și a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență care a durat șapte ore.

Părinții ei au dezvăluit că a trebuit să fie resuscitată pe masa de operație  de mai multe ori” și a fost plasată în comă medicală timp de o săptămână. Ea a fost externată din spital după 60 de zile și a suferit acum 18 operații pentru a-și reconstrui fața și a împărtășit transformarea pe TikTok.

În cadrul operației inițiale, medicii i-au grefat piele de la fese și de pe frunte pentru a începe procesul de reconstrucție. În cadrul altor intervenții chirurgicale i s-a reconstruit nasul folosind piele de lângă linia părului de pe frunte și i s-a creat o buză superioară folosind piele de pe coapsa stângă.

Ea le-a spus celor care o urmăresc într-un videoclip: „Este un drum lung până la recuperare, dar mă descurc bine, progresez”. Într-o alta, Jacqueline a confirmat, de asemenea, că era încă împreună cu iubitul ei, care se vindecase recent de cancer când a fost atacată.

Da, suntem încă împreună. Cu această experiență ne-am apropiat mai mult unul de celălalt, iar el a fost alături de mine din prima zi și îi sunt foarte recunoscătoare”, a spus ea.

Ea a adăugat: „Ceea ce poate că unii oameni nu știu este că el a fost diagnosticat cu cancer și a urmat un tratament în ultimii doi ani, slavă Domnului că s-a vindecat, totul este bine cu el, dar eu am fost alături de el la fiecare pas, așa că, cu rolurile inversate, este cu adevărat un lucru frumos să vezi cât de adevărată este dragostea noastră.”

În ciuda experienței terifiante prin care a trecut, Jacqueline încă iubește câinii și visează să lucreze din nou cu ei în viitor. Ea a declarat pentru CBS: Mă gândeam să antrenez câini. Acesta este visul meu, dar nu sunt sigură unde mă va duce viața încă”.