- 4.6 milioane de oameni sunt în stare de urgență, la Madrid.
- Italia a depășit 5.000 de cazuri de COVID, pentru prima dată după luna martie.
- Franța a raportat un record de peste 20 de mii de infectări,
- Marea Britanie aproape 14 mii, iar Spania – 12 mii.
Al doilea val al pandemiei lovește cu putere toată Europa. Sunt peste 100.000 de noi îmbolnăviri în fiecare zi. La Madrid, 4.6 milioane de oameni sunt în stare de urgență.
Advertisment
Mulți experți sanitari cred că abia acum putem aprecia adevărata dimensiune a pandemiei de coronavirus.
Asta pentru că a crescut capacitatea de testare statelor si pentru că, odată cu ridicarea lockdown-ului, oamenii s-au relaxat. Măsurile de siguranță nu sunt respectate cum trebuie.
Recomandări
Foarte mulți spanioli au suportat cu greu lunile de izolare, în special persoanele singure și tineri. În timpul verii au exagerat cu reuniunile de familie, care s-au transformat ulterior în focare COVID.
Tinerii au făcut petreceri ilegale, fără să respecte normele sanitare, iar o parte a societății a continuat să nege existența virusului.
Cum rezistă sistemul medical din Spania
În spitalele din Madrid, 40% din paturile de la ATI sunt ocupate. Au mai rămas doar 10% paturi libere,
Spitalele din Madrid au 40% din paturi ati ocupate. Mai multe sindicate din cadrul sistemului sanitar sunt într-un fel de grevă japoneză și denunță lipsa personalului suficient pentru tratarea bolnavilor.
Economia și business-urile din Spania
Studiile arată că peste 220 de mii de firme sunt pe punctul de a da faliment în următoarele luni. HoReCa va pierde 15 miliarde de euro în 2020. Familiile spaniole se abțin de la cheltuieli și fac economii de teama șomajului.
Economiile reprezintă acum 17% din veniturile oamenilor din Spania: dublu față de criza din 2008. Acest lucru va întârzia și mai mult recuperarea consumului.
Comisia Europeană vrea să activeze un fond de solidaritate de 132 de milioane de euro pentru Spania, dar și pentru mai multe țări europene.
Partenerii noștri