Mină de război descoperită în Marea Neagră. Se efectuează operaţiunea de distrugere

un politist de frontiera se uita prin binoclu pe mare. Foto: arhivă Garda de Coastă
  • Forţele Navale Române intervin joi pentru distrugerea unei mine de război descoperite în Marea Neagră.
  • Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive.
  • După declanşarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române.

Forţele Navale Române intervin joi pentru distrugerea unei mine de război descoperite în Marea Neagră.

„Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieşit din portul Constanţa, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenţie asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, care desfăşura activităţi specifice la o distanţă de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcţie NE faţă de intrarea în portul Constanţa. Nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezenţa unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaţionale pentru intervenţia cu personal specializat”, arată Forţele Navale într-un comunicat.

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive.

După declanşarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române. De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria şi 22 de Ucraina.