• Oficialii britanici au trimis din greșeală e-mailuri cu informații clasificate către o țară aliată a Rusiei.
  • Oficialii britanici au trimis mesajele la o adresă care se termina cu domeniul .ml” al țării din Africa de Vest, în loc de domeniul .mil” al armatei americane.
  • Mali a fost una dintre cele șase țări africane cărora Vladimir Putin le-a promis transporturi gratuite de cereale după ce Rusia s-a retras din acordul cu Ucraina.

Ministerul Apărării a lansat o anchetă după ce oficiali au trimis din greșeală e-mailuri cu informații clasificate către o țară aliată a Rusiei. Un număr mic” de e-mailuri destinate Pentagonului au fost trimise în Mali datorită omiterii unui i” dintr-o adresă de e-mail. Oficialii britanici au trimis mesajele la o adresă care se termina cu domeniul .ml” al țării din Africa de Vest, în loc de domeniul .mil” al armatei americane, informează Sky News.

Săptămâna trecută s-a descoperit că aceeași eroare din SUA a dus la trimiterea a milioane de e-mailuri militare către Mali. Amploarea erorii britanice, raportată pentru prima dată de The Times, a fost foarte mică în comparație cu aceasta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat: Am deschis o anchetă după ce un număr mic de e-mailuri au fost transmise din greșeală către un domeniu de e-mail incorect.  Suntem încrezători că acestea nu conțineau nicio informație care ar putea compromite securitatea operațională sau datele tehnice. Toate informațiile sensibile sunt partajate pe sisteme concepute pentru a minimiza riscul de redirecționare greșită. Ministerul Apărării își revizuiește în mod constant procesele și în prezent întreprinde un program de lucru pentru a îmbunătăți gestionarea informațiilor, prevenirea pierderilor de date și controlul informațiilor sensibile.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Mali a fost una dintre cele șase țări africane cărora Vladimir Putin le-a promis transporturi gratuite de cereale după ce Rusia s-a retras din acordul cu Ucraina privind transportul de cereale din Marea Neagră. Mercenarii Grupului Wagner au fost, de asemenea, desfășurați pentru a lupta alături de armată împotriva jihadiștilor.

Citește și: