Ministerul Apărării: Trei militari au fost răniţi în timpul unui exercițiu în Poligonul Căţelu

Sursa: Mediafax
  • Trei militari au fost răniţi în Poligonul Căţelu, miercuri, în timpul unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT), a informat Ministerul Apărării.
  • Sursa citată a precizat că au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. 
  • Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar Bucureşti şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

MApN anunţă că miercuri în jurul orei 09.30, în Poligonul Căţelu, trei militari au fost răniţi pe timpul executării unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT). Unul dintre soldaţi este operat.

„Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09.30, în Poligonul Căţelu, trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicaţii şi Informatică „Colonel Gheorghe Vişata”, din Bucureşti, au fost răniţi pe timpul executării unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT). Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. Doi dintre militari, un soldat şi un căpitan, au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” pentru efectuarea investigaţiilor medicale, unitate medicală la care a fost transportat, ulterior, şi un al treilea militar, cu gradul de soldat” , potrivit unui comunicat de presă.

Un soldat a fost operat, în urma incidentului

Potrivit sursei citate, unul dintre soldaţi a suferit politraumatisme la membrele superioare şi în zona capului, şi este supus, la momentul transmiterii ştirii, unor intervenţii chirurgicale şi proceduri medicale complexe. Starea sa este stabilă, neexistând, la acest moment, din evaluarea medicilor, pericol vital.

Ceilalţi doi militari sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofiţerul prezintă escoriaţii, plăgi la membre şi tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriaţii la nivelul membrelor.

Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar Bucureşti şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.