• Britanicii au declarat că au fost făcute mici progrese la est de Krasnohorivka, în apropiere de Donețk.
  • Se crede că acesta este unul dintre primele cazuri de câștiguri realizate de la începutul războiului.
  • Luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că trupele sale au făcut progrese pe linia frontului în toate direcțiile”.

Forțele ucrainene au recucerit foarte probabil” o zonă de teritoriu ocupată de Rusia din 2014, a declarat Ministerul britanic al Apărării, informează Sky News. Într-o nouă actualizare a informațiilor, oficialii britanici au declarat că au fost făcute mici progrese la est de Krasnohorivka, în apropiere de Donețk, care se află pe vechea Linie de Control.

Recentele și multiplele asalturi ucrainene concomitente în tot Donbasul” ar fi putut, de asemenea, să lase forțele separatiste din zonă suprasolicitate, a adăugat analiza britanică. Se crede că acesta este unul dintre primele cazuri de câștiguri realizate de la începutul războiului, în februarie anul trecut. Luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că trupele sale au făcut progrese pe linia frontului în toate direcțiile”.

El a vizitat soldații din estul și sudul țării – inclusiv din Donețk și Zaporojie – înmânând premii și pozând pentru fotografii într-o călătorie care s-a întins pe sute de kilometri”. În discursul său video nocturn transmis dintr-un tren, Zelenski a descris-o ca pe o zi fericită” în care a întâlnit oameni absolut eroici”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Profesorul Michael Clarke, analist de apărare și securitate, spune că Ucraina capitalizează pe seama haosului rusesc provocat de rebeliunea lui Wagner din weekend. Ucrainenii au folosit această oportunitate pentru a crește presiunea pe tot frontul pentru a vedea unde sunt lacunele”, a spus el.

Profesorul Clarke a declarat că trupele Wagner au constituit o parte semnificativă a frontului rusesc – și s-a întrebat dacă acestea se vor întoarce după odihnă după bătălia pentru Bahmut și recenta revoltă.

Citește și: