• Un polițist a împușcat mortal un adolescent în timpul unui control în trafic, marți, într-o suburbie a Parisului.
  • Polițistul ar fi mințit cu privire la circumstanțele în care s-a produs crima.
  • Împușcăturile au dus la proteste în mai multe suburbii ale Parisului în cursul nopții.

Împușcarea mortală a unui adolescent de către poliție marți a fost inexplicabilă” și de neiertat”, a declarat miercuri, 28 iunie, președintele francez Emmanuel Macron, după o noapte de proteste și ciocniri violente cu poliția în unele suburbii ale Parisului, informează Le Monde.

Un adolescent a fost ucis. Este inexplicabil și de neiertat”, a declarat Macron în timpul unei vizite în orașul mediteranean Marsilia, afirmând că acest caz a mișcat întreaga națiune” și exprimându-și respectul și afecțiunea” pentru familia victimei, un tânăr de 17 ani, numit doar Naël M.

Naël M., a fost tras pe dreapta de doi polițiști marți pentru că a încălcat regulile de circulație, au declarat procurorii. Inițial, poliția a declarat că unul dintre polițiști a tras asupra adolescentului pentru că acesta se îndrepta cu mașina spre el, dar această versiune a evenimentelor a fost contrazisă de o înregistrare video care a devenit virală pe rețelele de socializare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Înregistrarea îi arată pe cei doi polițiști stând pe marginea mașinii staționate, iar unul dintre ei îndreptând arma spre șofer. Pe coloana sonoră, suprapusă de zgomotul traficului, se aud frânturi dintr-un dialog tare. O să fii împușcat în cap”, strigă un polițist, cu pistolul ținut la câțiva centimetri de șofer.

Polițistul pare apoi să tragă cu focuri de armă albă, în timp ce mașina pleacă încet. Mașina s-a deplasat câteva zeci de metri înainte de a se prăbuși. Șoferul a murit la scurt timp după aceea.

Moartea sa a declanșat proteste imediate în Nanterre, o suburbie din vestul Parisului. Au fost incendiate coșuri de gunoi și a izbucnit un incendiu la o școală de muzică, în timp ce poliția a încercat să disperseze protestatarii cu gaze lacrimogene. Polițistul în vârstă de 38 de ani care a fost filmat în timp ce trăgea focul letal a fost arestat preventiv și este anchetat pentru omor voluntar.

Citește și: