• Ungaria se opune în mod deschis acestei idei, premierul ungar, Viktor Orban, solicitând UE să ridice sancțiunile introduse împotriva Rusiei.
  • Cetățenii bulgari care rămân pe teritoriul Rusiei sunt sfătuiți să fie vigilenți.
  • Lituania, Estonia și Letonia, precum și Polonia, care au graniță comună cu Rusia, au decis să nu mai elibereze vize Schengen pentru cetățenii ruși în scopuri turistice, sportive, culturale și de afaceri.

Ministerul bulgar de Externe a emis o recomandare de călătorie împotriva Rusiei, spunând că trebuie evitate călătoriile în această țară. În plus, ministerul a făcut apel la cetățenii bulgari să ia în considerare posibilitatea de a părăsi țara imediat ce au la dispoziție orice mijloc de transport.

Potrivit See News, cetățenii bulgari care rămân pe teritoriul Rusiei sunt sfătuiți să fie vigilenți și să evite adunările, precum și să ia în considerare circumstanțele evenimentelor, relatează SchengenVisaInfo.com.
Anunțul vine în urma unei declarații a președintelui rus, Vladimir Putin, care a chemat rezerviști pentru a întări trupele rusești care luptă în Ucraina. Începând cu această declarație, tensiunile din Rusia au crescut cu proteste împotriva acestei chemări.

Țările europene nu s-au înțeles între ele pentru a introduce o altă sancțiune pentru cetățenii ruși. Mai exact, țările baltice – Lituania, Estonia și Letonia, precum și Polonia, care au graniță comună cu Rusia, au decis să nu mai elibereze vize Schengen pentru cetățenii ruși în scopuri turistice, sportive, culturale și de afaceri, în timp ce Germania, Portugalia și alte câteva țări nu au fost atât de încântate de această idee.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe de altă parte, Ungaria se opune în mod deschis acestei idei, premierul ungar, Viktor Orban, solicitând UE să ridice sancțiunile introduse împotriva Rusiei, sub pretextul evitării recesiunii. Din acest motiv, guvernul a creat un fond național de apărare, a retras soldații de la frontiere și a înființat o unitate de patrulare la graniță, adăugând că este nevoie de trupe suplimentare pentru apărarea țării. În timp ce războiul îi îngrijorează pe oameni, inflația este cea care îi afectează în mod direct, a declarat premierul Orban în cadrul unei întâlniri referitoare la această problemă.

O abordare similară se remarcă și din partea ministrului ungar de externe, Peter Szijjarto, care a confirmat că guvernul său nu va pune capăt vizelor Schengen pentru cetățenii ruși, în ciuda faptului că țările europene au impus astfel de sancțiuni și că un alt pachet de restricții a fost discutat recent.

De asemenea, Szijjarto a precizat că aceste sancțiuni nu au produs efectul scontat, deoarece acestea aduc prejudicii Europei, inflația continuă fiind cauzată de aceste sancțiuni.