Ministerul de Externe rus a emis un comunicat oficial în care acuză Ambasada SUA de imixtiune în treburile sale interne. Conform comunicatului, nu este pentru prima dată când Ambasada SUA la Moscova nu respectă normele diplomatice, postând în mod activ mesaje pe social media în sprijinul protestelor neautorizate din orașele rusești.

În esență, vorbim despre încurajarea acțiunilor violente, declarate în mod fals un protest pașnic, în care organizatorii implică cinic chiar și minori.
Guvernul SUA trebuie să-și abordeze propriile probleme, inclusiv depășirea diviziunilor profunde din societatea americană create de nedreptatea socială, inegalitatea și persecuția disidenței. Încercările diplomației americane, ignorând orice decență nu fac decât să incite manifestări radicale și vor avea consecințe negative pentru relațiile bilaterale”
, potrivit documentului emis.

Peste 2.000 de persoane au fost arestate în Rusia. Oamenii protestează în mai mult de 90 de orașe din Federația Rusă. Ei cer eliberarea liderului opoziției, Alexi Navalnîi, care a fost închis după ce s-a reîntors din Germania.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT