• Asistentele medicale și ambulanțierii au primit o creștere salarială de 5%, o măsură care ar putea pune capăt grevelor
  • Noua ofertă ar însemna o majorare salarială de 5,2% pentru lucrătorii din prima linie a sistemului de sănătate începând cu luna aprilie.
  • O grevă a ambulanțelor, planificată pentru săptămâna viitoare, a fost suspendată.

Asistentele medicale și ambulanțierii au primit o creștere salarială de 5%, o măsură care ar putea pune capăt grevelor NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) din Marea Britanie.

Miniștrii au oferit personalului NHS o majorare salarială de 5%, într-o măsură care ar putea pune capăt grevelor asistenților medicali și paramedicilor, scrie The Independent.

Noua ofertă ar însemna o majorare salarială de 5,2% pentru lucrătorii din prima linie a sistemului de sănătate începând cu luna aprilie, după ce guvernul a spus inițial că nu poate depăși 3,5%.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Personalului i s-au oferit, de asemenea, două prime unice pentru acest an, o problemă care a fost în centrul disputei. Oferta se referă la tot personalul NHS, cu excepția medicilor, care au un contract diferit.


Sindicatele se vor întâlni în această după-amiază pentru a discuta oferta, conform The Independent, negocierile fiind încă în desfășurare. O grevă a ambulanțelor, planificată pentru săptămâna viitoare, a fost suspendată.

Cea mai recentă ofertă pentru Anglia vine după o grevă de trei zile a medicilor debutanți, săptămâna aceasta. Acest grup, reprezentat de Asociația Medicală Britanică și de Asociația consultanților și specialiștilor din spitale, nu au făcut parte din negocierile cu celelalte sindicate.

Grevele asistentelor medicale și ale lucrătorilor din ambulanță britanici au fost suspendate în urmă cu două săptămâni, după ce guvernul a acceptat să deschidă negocieri privind salariile. Sindicatele și guvernul au fost blocate în discuții toată săptămâna.