• Profesorii, medicii, funcționarii publici și lucrătorii din metroul londonez se vor alătura liniilor de pichet.
  • Unele școli vor fi închise, iar spitalele vor fi întrerupte pe măsură ce lucrătorii își coordonează acțiunea industrială.
  • Hunt și prim-ministrul Rishi Sunak au spus că acordurile generoase de salarizare din sectorul public ar stimula și mai mult inflația.

Aproximativ jumătate de milion de muncitori britanici fac grevă miercuri, în timp ce sindicatele organizează o acțiune în masă, programată pentru a perturba bugetul anual al cancelarului de buget Jeremy Hunt.

Profesorii, medicii, funcționarii publici și lucrătorii din metroul londonez se vor alătura liniilor de pichet, cu mitinguri și marșuri planificate lângă Downing Street și Camerele Parlamentului. Metroul capitalei va fi închis din cauza unei dispute cu privire la reformele pensiilor și a condițiilor de muncă, unele școli vor fi închise, iar spitalele vor fi întrerupte pe măsură ce lucrătorii își coordonează acțiunea.

Protestele – în principal din cauza salariului – fac presiuni asupra lui Hunt pentru a slăbi sforile trezoreriei, în timp ce inflația cu două cifre erodează câștigurile și duce gospodăriile într-o presiune a costului vieții.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Când cancelarul părăsește Downing Street pentru a merge în Parlament pentru a emite bugetul, va vedea linii de pichet în afara biroului Cabinetului și a diferitelor departamente guvernamentale care sunt în grevă”, a declarat Mark Serwotka, secretarul general al Uniunii Serviciilor Publice și Comerciale. „Nu este responsabil ca oamenii care lucrează pentru tine să folosească băncile de alimente și să sară peste mese.”

Hunt și prim-ministrul Rishi Sunak au spus că acordurile generoase de salarizare din sectorul public ar stimula și mai mult inflația, prelungind lovitura economică asupra lucrătorilor.

„Vrem să colaborăm cu sindicatele pentru a ajunge la un acord cu majorări salariale echitabile și rezonabile”, a declarat marți, purtătorul de cuvânt al Sunak, Jamie Davies, reporterilor. „Vrem să ne adunăm cu sindicatele”, a spus el, adăugând că grevele trebuie suspendate înainte ca orice discuție să poată avea loc.