• G7 a stabilit duminică noi obiective importante pentru energia solară și capacitatea eoliană offshore.
  • Aceștia au stabilit să accelereze dezvoltarea energiei regenerabile și să se îndrepte spre o eliminare mai rapidă a combustibililor fosili.
  • Sursele de combustibili regenerabili și securitatea energetică au devenit mai urgente după invazia Rusiei în Ucraina.

Grupul celor șapte națiuni dezvoltate, G7, a stabilit duminică noi obiective importante pentru energia solară și capacitatea eoliană offshore, convenind să accelereze dezvoltarea energiei regenerabile și să se îndrepte spre o eliminare mai rapidă a combustibililor fosili, scrie Reuters.

Aceștia nu au aprobat termenul limită de 2030 pentru eliminarea treptată a cărbunelui, pe care Canada și alți membri l-au solicitat, și au lăsat ușa deschisă pentru continuarea investițiilor în gaz, afirmând că acest sector ar putea contribui la soluționarea eventualelor deficite de energie.

Miniștrii G7 încheie duminică, în orașul Sapporo din nordul Japoniei, două zile de reuniuni privind clima, energia și politica de mediu. Sursele de combustibili regenerabili și securitatea energetică au devenit mai urgente după invazia Rusiei în Ucraina.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Inițial, oamenii au crezut că acțiunea privind clima și acțiunea privind securitatea energetică erau potențial în conflict. Dar discuțiile pe care le-am avut și care sunt reflectate în comunicat arată că, de fapt, ele lucrează împreună”, a declarat Jonathan Wilkinson, ministrul canadian al resurselor naturale.

În comunicatul lor, membrii G7 s-au angajat să crească în mod colectiv capacitatea eoliană offshore cu 150 de gigawați până în 2030 și capacitatea solară la peste 1 terawatt.

Citește și