• Franța a sprijinit în mod sistematic Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în această țară.
  • La începutul lunii octombrie, Macron a anunțat crearea unui fond de 100 de milioane de euro care va fi folosit pentru a achiziționa arme pentru Ucraina.
  • MLRS LRU furnizat de Franța este un analog modernizat al sistemului cu șenile M270.

Un alt sistem de rachete cu lansare multiplă (MLRS) LRU (Lance-Roquette Unitaire) a sosit în Ucraina din Franța, a scris pe Twitter ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov la 29 noiembrie.

Al patrulea frate din familia Long Hand, LRU din Franța, a sosit în Ucraina!”, a spus el. Armata ucraineană este acum și mai puternică în descurajarea și distrugerea inamicului”.

Reznikov a adăugat că transferul de echipament militar francez către Forțele Armate ale Ucrainei este un rezultat vizibil al prieteniei” dintre președintele Volodimir Zelenski și omologul său francez, Emmanuel Macron. MLRS LRU furnizat de Franța este un analog modernizat al sistemului cu șenile M270 și a patra varietate de MLRS sofisticate – după HIMARS, M270 și MARS II – furnizate Ucrainei de către parteneri pentru a contracara invazia rusă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În octombrie, s-a raportat că Franța ar putea trimite trei MLRS LRU în Ucraina. Ucraina a primit o parte din MLRS planificate la 20 noiembrie, pe lângă două baterii de rachete Crotale pentru apărare aeriană.

Franța a sprijinit în mod sistematic Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în această țară. La începutul lunii octombrie, Macron a anunțat crearea unui fond de 100 de milioane de euro care va fi folosit pentru a achiziționa arme pentru Ucraina direct de la producători.