• Ministrul britanic al Justiţiei Brandon Lewis a demisionat marţi în urma numirii lui Rishi Sunak în funcţia de premier.
  • ,,Noul prim-ministru va avea sprijinul meu (…) pentru a răspunde numeroaselor provocări cu care ne confruntăm – ca partid şi ca ţară” a scris Lewis pe Twitter.
  • Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, a fost numit oficial marţi premier al Regatului Unit de către regele Charles al III-lea.

Ministrul britanic al Justiţiei Brandon Lewis a demisionat marţi în urma numirii lui Rishi Sunak în funcţia de premier, potrivit The Guardian.

,,Noul prim-ministru va avea sprijinul meu (…) pentru a răspunde numeroaselor provocări cu care ne confruntăm – ca partid şi ca ţară” a scris Lewis pe Twitter.

Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, a fost numit oficial marţi premier al Regatului Unit de către regele Charles al III-lea după ce suveranul britanic a acceptat demisia lui Liz Truss, care s-a aflat la guvernare pentru doar 49 de zile, notează agenţiile internaţionale de presă.