Rishi Sunak va deveni premier marți, după o întrevedere cu regele Charles al III-lea

FOTO - Hepta
  • Guvernul a anunţat programul pentru ziua de marţi, în care Rishi Sunak va merge la Palatul Buckingham unde se va întâlni cu Regele Charles.
  • Sunak se va întâlni cu monarhul după ce Liz Truss va prezida o ultimă reuniune a cabinetului său, la ora 9.00, după care va ţine un discurs în faţa Downing Street.
  • Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak a rămas singurul candidat în scrutinul pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator şi va deveni automat prim-ministru după formalizarea rezultatului. 

Guvernul a anunţat programul pentru ziua de marţi, în care Rishi Sunak va merge la Palatul Buckingham unde se va întâlni cu Regele Charles.

Sunak se va întâlni cu monarhul după ce Liz Truss va prezida o ultimă reuniune a cabinetului său, la ora 9.00, după care va ţine un discurs în faţa Downing Street.

Ea va merge apoi la Palatul Buckingham pentru o audienţă cu regele, potrivit The Guardian.

Ulterior, Sunak va merge să se întâlnească cu regele, unde i se va cere să formeze un guvern.

Noul prim-ministru va ţine apoi un discurs, în jurul orei 11.35.

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak a rămas singurul candidat în scrutinul pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator şi va deveni automat prim-ministru după formalizarea rezultatului.