• Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a acuzat marți Germania că a ignorat cererile Kievului privind tancurile Leopard și vehiculele de luptă pentru infanterie Marder, afirmând că Berlinul a oferit doar temeri și scuze abstracte” pentru a nu furniza astfel de echipamente militare.
  • Comentariul său a venit după ce președintele Volodimir Zelenski a făcut un nou apel la Occident pentru a accelera livrările de sisteme de armament, în timp ce forțele ucrainene încearcă să consolideze controlul asupra unei mari porțiuni din teritoriul nord-estic recucerit de la Rusia.
  • Semnale dezamăgitoare din partea Germaniei, în timp ce Ucraina are nevoie de Leopards și Marders acum – pentru a elibera oamenii și a-i salva de la genocid”, a scris Kuleba pe Twitter.

Ministrul ucrainean de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a acuzat marți Germania că a ignorat cererile Kievului privind tancurile Leopard și vehiculele de luptă pentru infanterie Marder, afirmând că Berlinul a oferit doar „temeri și scuze abstracte” pentru a nu furniza astfel de echipamente militare.

Comentariul său a venit după ce președintele Volodimir Zelenski a făcut un nou apel la Occident pentru a accelera livrările de sisteme de armament, în timp ce forțele ucrainene încearcă să consolideze controlul asupra unei mari porțiuni din teritoriul nord-estic recucerit de la Rusia.

„Semnale dezamăgitoare din partea Germaniei, în timp ce Ucraina are nevoie de Leopards și Marders acum – pentru a elibera oamenii și a-i salva de la genocid”, a scris Kuleba pe Twitter.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Nici măcar un singur argument rațional privind motivul pentru care aceste arme nu pot fi furnizate, doar temeri și scuze abstracte. De ce se teme Berlinul de care nu se teme Kievul?”, a scris el, într-un limbaj neobișnuit de tranșant.

Germania a trimis obuziere autopropulsate Ucrainei, dar Zelenski și Kuleba spun că acest lucru nu este suficient. Kuleba a criticat adesea ceea ce el spune că este lentoarea Germaniei în trimiterea de arme, sugerând că este reticentă în a antagoniza președintele rus Vladimir Putin.

Unul dintre consilierii lui Zelenski, Mykhailo Podolyak, a atacat, de asemenea, Germania: De șase luni, aliații se ceartă pentru cine va vinde tancuri Ucrainei. Nu există tancuri timp de șase luni pentru că nu există o soluție politică. Rusia își continuă teroarea, oamenii mor, se pierde timp. Germania, așteptăm cuvântul tău”, a declarat el marți pe Twitter.

În cadrul discuțiilor cu Kuleba la Berlin în weekend, ministrul german de externe Annalena Baerbock a promis un ajutor militar suplimentar și nu a exclus livrarea de tancuri de luptă principale de tip occidental, adăugând că următoarele săptămâni și luni vor fi cruciale” pentru Ucraina.