• Forţele ruseşti pun „întregul continent în pericol” prin utilizarea celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie, ca bază militară, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.
  • Centrala din Zaporojie a fost supusă recent unor bombardamente severe, Ucraina şi Rusia acuzându-se reciproc pentru aceste atacuri.
  • Au fost exprimate temeri că luptele ar putea provoca o scurgere de radiaţii.

Forţele ruseşti pun „întregul continent în pericol” prin utilizarea celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie, ca bază militară, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Centrala din Zaporojie a fost supusă recent unor bombardamente severe, Ucraina şi Rusia acuzându-se reciproc pentru aceste atacuri.

Au fost exprimate temeri că luptele ar putea provoca o scurgere de radiaţii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

„Timp de decenii, siguranţa nucleară a rămas prioritatea principală a Ucrainei, mai ales având în vedere trecutul nostru tragic”, a declarat Dmitro Kuleba, referindu-se la dezastrul de la Cernobîl din 1986, potrivit Sky News.

„Invadatorii ruşi au transformat centrala nucleară Zaporojie într-o bază militară, punând în pericol întregul continent. Militarii ruşi trebuie să iasă din centrală, nu au ce căuta acolo”, spune el.

În timp ce instalaţia este ocupată de Rusia, ea este condusă de muncitori ucraineni.

Duminică dimineaţă, oficialii ucraineni au afirmat că rachete şi lovituri de artilerie ruseşti au lovit zonele din apropierea centralei, de cealaltă parte a râului Nipru.