• Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a adresat către USR, spunându-le să le fie ruşine.
  • Virgil Popescu spun că liderii USR au dat bir cu fugiţii când nu au vrut să-şi mai asume guvernarea.
  • Ministrul „a patentat fuga de răspundere şi dă din nou bir cu fugiţii din Parlament”, a declarat deputatul USR Cristina Prună.

Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm, este replica lui Virgil Popescu, la afirmaţiile liderilor USR că dă bir cu fugiţii şi refuză să se prezinte în Parlament.

„Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm! Mă acuză că am dat bir cu fugiţii, pentru că nu am avut cum să onorez invitaţia pe care mi-au adresat-o de a participa la <Ora Guvernului>, acuzându-mă că i-am făcut pe români mai dependenţi de gazele ruseşti! Să vă fie ruşine! Aţi făcut asta înainte de a participa la şedinţa Biroului Permanent unde aveaţi ocazia să aflaţi că nu am fugit nicăieri, ci din contră am întâlniri importante cu oficiali americani pentru a discuta despre cooperarea dintre România şi SUA în domeniul energiei. Tocmai pentru a reduce şi mai mult dependenţa de gazul rusesc”, scrie pe Facebook Virgil Popescu.

În replică, ministrul Energiei afirmă că liderii USR au dat bir cu fugiţii când nu au vrut să-şi mai asume guvernarea, „dacă tot vine vorba”.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Pentru că manipularea nu poate fi combătută decât cu adevăr, iată patru adevăruri despre chemarea mea în Parlament la solicitarea USR”, adaugă Popescu.

Ministrul Energiei apreciază că USR nu vrea dezbatarea soluţiilor.

Este vorba doar despre imagine. Toate actele normative care reglementau regimul de plafonare-compensare pentru energie electrică şi gaze au trecut prin Parlament beneficiind de consursul parlamentarilor USR. Chemarea mea în Parlament nu este pentru a discuta soluţii, este pentru ca USR să aibă o platformă de atac politic. Adevărul nr. 2: Niciodată nu am fugit de răspundere, iar ultimele 6 luni dovedesc asta cu vârf şi îndesat. Spre deosebire de anumiţi parlamentari USR, am treabă de făcut, evenimente şi întâlniri care apar în termen scurt şi care sunt importante pentru România şi pentru sistemul energetic românesc. De fiecare dată când nu am putut să mă prezint în faţa Parlamentului am explicat în scris de ce, iar reprezentanţii USR din Biroul Permanent au avut ocazia să afle aceste motive”, menţionează Virgil Popescu.

Ministrul Energiei precizează că se află la Praga, pentru a discuta despre programul nuclear civil al României cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi cel al Energiei al SUA.

Cred că o discuţie cu SUA despre programul nuclear civil românesc este un subiect important şi cred că orice parlamentar român de bună-credinţă înţelege de ce acest subiect este prioritar. Adevărul nr. 4: Cine v-a oprit să modificaţi Legea offshore, pentru că există, din 2018, când a fost votată de Parlament?!?! Chiar atât de incompetenţi sunteţi? Aţi fost la guvernare! Aşa că răspundeţi, dacă sunteţi în stare, la această întrebare esenţială: V-a oprit cineva?!? La final un îndemn pentru colegii de la USR: Nu mai politizaţi tematica energetică în România! Nu acum, în acest condiţii speciale pe care le traversăm! Nu aşa, prin retorică goală şi lipsită de conţinut”, conchide Popescu.

Virgil Popescu „a patentat fuga de răspundere şi dă din nou bir cu fugiţii din Parlament”, declară deputatul USR Cristina Prună, după ce ministrul Energiei a transmis că nu se prezintă luni, la Ora Guvernului, în Legislativ.