• Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a transmis că Guvernul ia în calcul o taxă suplimentară aplicată celor care au mai multe mașini sau apartamente.
  • Adrian Câciu a spus că nu i se pare „normal să ai același impozit, dacă ai mai multe proprietăți.”
  • Ministrul Finanțelor a transmis că Guvernul are în vedere și o analiză privind impozitarea bacșișului în domeniul Horeca, precum și eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că Guvernul are în vedere o taxare suplimentară a celor ce au mai multe maşini sau aparmentente. Într-un interviu acordat pentru Hotnews, ministrul Finaţelor a precizat că nu consideră „normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi”.

Ministrul Adrian Câciu a mai spus că, în opinia sa, impozitul ar trebui să fie aplicat începând cu a treia proprietate sau a treia maşină, iar banii ar trebui să meargă la bugetul local, nu la cel naţional.

Nu cred că este normal să ai acelaşi impozit, dacă ai mai multe proprietăţi. O maşină la o familie. Ştiţi că în Japonia, de exemplu, nu poţi să-ţi cumperi maşină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea a început să ia două maşini. Bun, înţeleg şi asta. La a treia sau la a patra? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai eşti egal cu cel care, de exemplu, stă cu chirie.„, a spus ministrul Finaţelor, Adrian Câciu, într-un interviu acordat pentru Hotnews.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Ministrul Finanțelor a mai precizat şi că Guvernul are în vedere o analiză pentru impozitarea bacşişului în domeniul Horeca, dar şi eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.