• Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a transmis că Guvernul ia în calcul o taxă suplimentară aplicată celor care au mai multe mașini sau apartamente.
  • Adrian Câciu a spus că nu i se pare „normal să ai același impozit, dacă ai mai multe proprietăți.”
  • Ministrul Finanțelor a transmis că Guvernul are în vedere și o analiză privind impozitarea bacșișului în domeniul Horeca, precum și eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că Guvernul are în vedere o taxare suplimentară a celor ce au mai multe maşini sau aparmentente. Într-un interviu acordat pentru Hotnews, ministrul Finaţelor a precizat că nu consideră „normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi”.

Ministrul Adrian Câciu a mai spus că, în opinia sa, impozitul ar trebui să fie aplicat începând cu a treia proprietate sau a treia maşină, iar banii ar trebui să meargă la bugetul local, nu la cel naţional.

Nu cred că este normal să ai acelaşi impozit, dacă ai mai multe proprietăţi. O maşină la o familie. Ştiţi că în Japonia, de exemplu, nu poţi să-ţi cumperi maşină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea a început să ia două maşini. Bun, înţeleg şi asta. La a treia sau la a patra? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai eşti egal cu cel care, de exemplu, stă cu chirie.„, a spus ministrul Finaţelor, Adrian Câciu, într-un interviu acordat pentru Hotnews.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ZELENSKI PRIMEȘTE AJUTOR DIN GERMANIA
DISPUTA PATRIOT SE MUTĂ LA CSAT
HAMAS RĂSPUNDE CERERII DE PACE
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
FRANCOISE HARDY A MURIT

Ministrul Finanțelor a mai precizat şi că Guvernul are în vedere o analiză pentru impozitarea bacşişului în domeniul Horeca, dar şi eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.